Sevärdheter i Stockholm – Rex hotel – sv
Luntmakargatan 73, Stockholm | reception@rexhotel.se | tel: +46 (0) 8160040

SV

Our hotels

SEVÄRDIGHETER I STOCKHOLM

Vi kommer inte att skriva en hel Stockholmsguide, helt enkelt för att du redan kan hitta många. Istället kommer vi att ge dig några av våra bästa tips om vad du ska göra i staden vi kallar vårt hem. Vilka platser skulle personalen på Rex Hotel besöka om vi var turister för en dag?

Byggd på öar och omgiven av vatten är Stockholm en verkligt vacker stad. För att få den bästa bilden av detta skulle vi göra vårt första stopp på Fjällgatan – en lugn gata i Södermalms historiska distrikt som erbjuder en fantastisk utsikt. När du ändå är på gatan, gör ett snabbt glasstopp vid klassiska Fjällgatans Kaffestuga, där Blomqvist-familjen har serverat glass under de senaste 50 åren.

På andra sidan vattnet från Fjällgatan ser du Djurgården, en av Stockholms vackraste öar. Dit kommer vi strax. Först tar du dig ner från Fjällgatan till Stadsgården och går på ett av våra favoritmuséer, Fotografiska Muséet. Fotografiska erbjuder ett utställningsutrymme på 2 500 kvadratmeter där allt kretsar kring fotografi. Utställningar av världsberömda fotografer, varav många aldrig har visats i Sverige tidigare, liksom de som ännu inte är etablerade – Fotografiska är väl värt ett besök och vore synd att missa. Fotografiska har också en uppskattad restaurang där det serveras brunch på helgerna.

Från Slussen tar du dig med båt över till Djurgården. Djurgården erbjuder en perfekt promenad genom skog och ängar och är också värd för flera museer. Du kan också komma hit genom att fånga spårvagn nummer sju från stan, även känd som innerstadens ”one and only” spårvagn. För dig som reser med barn (eller för dig som har barnasinnet kvar) rekommenderar vi ett besök till nöjesfältet Gröna Lund. Den mer kulturellt intresserade gör i stället ett besök på Liljevalchs konsthall alldeles intill. Den som därefter inte har fått nog av konst, tar båten den korta biten över till Skeppsholmen och besöker Moderna Muséet, Sveriges statliga museum för modern och samtida konst. 

Vår dag slutar och du längtar kanske efter ett glas vin innan din skönhetssömn. Promenera in till stan över broarna och sväng in på någon av alla barer runt Stureplan på väg tillbaka till oss på Rex Hotel.

Troligen hinner du inte med allt detta på en enda dag – tur då att du är kvar i stan någon dag till och stärkt av vår goda frukost kan ta vid där du slutade i går.

Restauranger i Vasastan

FIKA OCH LUNCH Den svenska fikakulturen är något speciellt. Vanligast förknippat med den svenska ”fikan” är kanelbullen. Området runt hotellet är rikt på mysiga fikaställen….

Läs mer

Shopping i världsklass

SHOPPING I VÄRLDSKLASS Bara 10 minuters promenad bort finner du några av stans största shoppingcentrum; Åhlens city, Nordiska Kompaniet och Gallerian. För dig som uppskattar…

Läs mer

ERBJUDANDEN

ERBJUDANDEN PÅ REX HOTEL För tillgängliga erbjudanden, sök på önskade datum i “Boka Rum”.