Restauranger i Vasastan – Rex hotel – sv
Luntmakargatan 73, Stockholm | reception@rexhotel.se | tel: +46 (0) 8160040

SV

Our hotels

FIKA OCH LUNCH

Den svenska fikakulturen är något speciellt. Vanligast förknippat med den svenska ”fikan” är kanelbullen. Området runt hotellet är rikt på mysiga fikaställen. På Café Saturnus, bara tio minuters promenad ned för Birger Jarlsgatan hittar du stans största kanelbulle. Franskinspirerat café och lunchställe med en miljö inredd i varma färger. Kaffet serveras i stora skålar, unikt i sig.

Är du sugen på en ”extra-allt fika” enligt amerikanskt snitt är Mr. Cake värt ett besök. Smarriga kanelbullar med glasyr och härliga bakelser, fräscha sallader och smörgåsar, vackra karamell och chokladtårtor som kommer få dig att tappa hakan!

Snickarbacken 7 är stället där du kan ta en kaffe medan du shoppar eller se en konstutställning till fikat. På den här adressen behöver du inte välja då lokalen både rymmer ett kafé, ett konstgalleri och en konceptbutik. Deras shop bjuder på speciellt utvalda plagg och produkter, independent-design, vintage-mode, musik och magasin – och så mycket mer. En gömd oas mitt i city värd att utforska.

Bröd & Salt är en liten kedja av hantverksbagerier, som bara ligger ett stenkast från hotellet. Brödet är dagsfärskt, bakat på surdeg och är laktosfritt. Förutom nybakat bröd, bullar och kakor finns det ett urval av fräscha sallader, mackor och wraps för den som är sugen på lunch.

MIDDAG

Hellsten Earth Bar, hotellets egna bar och restaurang. En naturlig samlingspunkt och lite undangömd bar med personlig service och ombonad stämning. Baren är öppen från kl. 17 varje dag. Här erbjuds utländsk och svensk öl av många sorter och här tillreds härliga cocktails.
Varje torsdag förvandlas Baren till en av Stockholms viktigare jazzscener. Det är unga musiker av världsklass som spelar här. Det enda man vet innan konserten är att den är oförutsägbar och kommer att överträffa förväntningarna.

Vi kan också starkt rekommendera vår egen restaurang några minuter bort med tunnelbanan till Mariatorget. Mellan den unika glasfasaden och tegelmurarna från de tidigare metallverken hittar du Hellstens Glashus Restaurant and Bar. En familjär restaurang med stort hjärta och hög kvalitet där allt lagas från grunden. De hisnande sju meter från golv till tak skapar en unik atmosfär i denna extraordinära lokal på Södermalm runt hörnet från Mariatorget. Med ett golv bestående av tusentals år gammalt urberg vågar vi säga att det är det äldsta golv du någonsin kommer att stå på medan du beställer en drink.

Ett stenkast från Hotel Hellsten hittar du Rolfs Kök, en modern krogklassiker. Grundaren Rolf ville skapa ett öppet kök för att få kontakt med gästerna. Han var tidigt ute med att ta in kända, svenska arkitekter för att skapa rätt miljö. Rolfs Kök är en lyckad kombination av varm och personlig service, utmärkta viner och vällagad mat av fina råvaror.

Grill är restaurangen för dig som gillar grillat. Alla möjliga råvaror grillade på alla tänkbara olika vis, med inspiration från fem världsdelar. Inredningen är minst sagt lekfull, med nio olika stilar – allt från jaktstuga till Versailles.

Hötorgshallen på Sergels torg erbjuder delikatesser från världens alla hörn. Gör en gastronomisk resa och botanisera bland salustånden. Utöver försäljningen av klassiska saluhallsvaror som charkuterier och ostar har Hötorgshallen blivit ett populärt lunchställe med alltifrån lyxiga fiskrätter till snabbmat från olika länder samt kaffebarer.

Tranan, ett ställe att träffas på, kanske äta en bit och ta ett glas. Så såg stockholmarna på Tranan år 1929 och gör det än idag, över 90 år senare. Klassisk svensk husmanskost så som strömming med potatismos och klassiska köttbullar. En meny som varierar efter säsongens råvaror för att skapa riktigt god husmanskost.

Restaurang Farang, bara ett kvarter från hotellet, bjuder dig på en upptäcktsresa till de sydostasiatiska matkulturerna i Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien. ”Share food” – delade rätter, uppmuntrar till att på ett socialt och avslappnat sätt njuta av utmärkta och läckra matupplevelser tillsammans.

På Luntmakargatan inom ett kvarter hittar du också stans bästa koreanska restaurang Arirang och den vegetariska kinesiska restaurangen Lao Wai.

 

Sevärdheter i Stockholm

SEVÄRDIGHETER I STOCKHOLM Vi kommer inte att skriva en hel Stockholmsguide, helt enkelt för att du redan kan hitta många. Istället kommer vi att ge…

Läs mer

Shopping i världsklass

SHOPPING I VÄRLDSKLASS Bara 10 minuters promenad bort finner du några av stans största shoppingcentrum; Åhlens city, Nordiska Kompaniet och Gallerian. För dig som uppskattar…

Läs mer

ERBJUDANDEN

ERBJUDANDEN PÅ REX HOTEL För tillgängliga erbjudanden, sök på önskade datum i “Boka Rum”.